Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Toerisme Ermelo

1900-1950

In de gemeente Ermelo ontwikkelt het toerisme zich vooral in de eerste helft van de twintigste eeuw. Ermelo met zijn uitgestrekte heidevelden en bossen is per trein gemakkelijk bereikbaar en biedt rust en ruimte.

Naast de bestaande hotels neemt het aantal pensions behoorlijk in aantal toe. De wens om nog meer toeristen te trekken leidt in 1910 tot de oprichting van een Vereniging voor Vreemdelingen Verkeer die het toerisme moet gaan stimuleren.

Voor gegoede burgers worden in de jaren dertig de eerste recreatiewoningen gebouwd aan de Oude Boschweg (nu Russulalaan). Naast gezinnen, komt na de 1e Wereldoorlog, ook de jeugd zich hier vermaken in de voor hen ingestelde jeugdkampen.

Bron: https://mijngelderland.nl/inhoud/canons/ermelo/toerisme-ermelo