Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Markthal

1900 - 1977

Door de gestaag groeiende handel in boter is er zo rond 1900 in Putten behoefte aan een eigen marktgebouw. De in 1898 gebouwde open markthal op het kerkplein voorzag daarin.

Wegens de vervolgens ook opkomende vraag naar eieren zijn die daar eerst ook verkocht. Later komt er behoefte aan een groter en gesloten gebouw. In 1929 is dit gebouwd als de Eierhal. De oude hal is in 1933 afgebrand. Elke woensdag was het eierenmarkt. De boeren zetten de eieren op schappen en via het bekende ‘handjeklap’ werden de eieren verkocht. In de aangrenzende werkruimten werden de eieren gesorteerd, gestempeld en verpakt. De Eierhal is in 1977 afgebroken om plaats te maken voor het gemeentehuis.

Bron: https://mijngelderland.nl/inhoud/canons/putten/markthal