Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Eendenhouderij

vanaf 1920

De eendenhouderij is een bedrijfstak die sterk verbonden is met de Noordwest Veluwe. In 1920 kopen vier jongemannen uit Ermelo ieder een perceel grond aan de Harderwijkerweg. Zij bouwen wat hokjes, kopen eenden en gaan enkele keren per week met een hondenkar naar Harderwijk om wat nest (kleine visjes uit de Zuiderzee) te halen. Deze visjes worden gebruikt als voer voor de eenden.

De vier pioniers pakken het zakelijk goed aan. Na een paar jaar bezitten zij goed lopende eendenhouderijen. Door de terugloop van de visserij inspireert dit anderen om te beginnen met een eendenhouderij. Er volgen diverse perioden van teruggang en bloei.

Bron: https://mijngelderland.nl/inhoud/canons/ermelo/eendenhouderij