Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Duitse hoogleraar in Gelderland

Caspar Georg Carl Reinwardt (1773-1854)

De Duitse Caspar Georg Carl Reinwardt is van 1800 tot 1808 hoogleraar scheikunde, natuurlijke historie en plantkunde aan de universiteit van Harderwijk. Hier behaalt hij ook titels voor zijn bijzondere prestaties in de filosofie en geneeskunde.

Na zijn werk in Harderwijk gaat Reinwardt in Soest voor de Franse koning van Nederland werken. Uiteindelijk komt hij in 1816 in Batavia (Nederlands-Indië) terecht om daar natuurwetenschappelijk onderzoek te doen.

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heeft een opleiding op het gebied van cultureel erfgoed die de naam draagt van Reinwardt.

Dit verhaal is verzameld in het kader van de tentoonstelling ‘Gelderlanders over Grenzen’ van het Erfgoedfestival ‘Over grenzen van Gelderland’, 23 mei t/m 22 juli 2018. 

Bron: https://mijngelderland.nl/inhoud/verhalen/duitse-hoogleraar-in-gelderland