Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

De Veluwse Autodienst (VAD)

opgericht in 1925

Op 10 januari 1925 is de VAD opgericht en gevestigd in Ermelo. In de loop der jaren breidt het lijnennet zich gestaag uit o.a. door overname van andere busmaatschappijen. De VAD verzorgt het personenvervoer op de Veluwe, in de Achterhoek, Salland en Flevoland.

Aan de Harderwijkerweg tegenover de Zendingskerk komt in 1925 een garage om de bussen in te stallen. De garage wordt in 1954, inclusief kantoren, vernieuwd en aanzienlijk uitgebreid. De hoofdvestiging van de VAD verplaatst in 1970 naar Apeldoorn.

De VAD verdwijnt na 2000 door overname. De busdienst heeft tot circa het jaar 2000 voor veel werkgelegenheid gezorgd in Ermelo. Het garagecomplex is in 2007 afgebroken.

Bron: https://mijngelderland.nl/inhoud/canons/ermelo/de-veluwse-autodienst