Over ons

Schijnwerpers op de Noord-Veluwe is een samenwerkingsverband tussen negen gemeenten. In volgorde zoals zij naast elkaar liggen: Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Hattem, Heerde en Epe. Het project wordt gerealiseerd in het kader van het Cultuur en Erfgoedpact van de provincie Gelderland. Het pact bestaat uit Cultuurplein Noord Veluwe, Cultuur Makelaar Elburg en Cultuurkust.

Over ons

Cultuurtoerisme

Behalve de geografische ligging en de natuur kenmerkt en onderscheidt de regio Noord-Veluwe zich met zijn cultuurtoerisme en cultuurparticipatie. Cultuurtoerisme speelt een belangrijke rol in de economie van het gebied. Door in te zetten op de aantrekkelijkheid van de Veluwe als bestemming en op het versterken en verbreden van het culturele aanbod voor bezoekers ontstaat een win-winsituatie waarbij gestreefd wordt naar meer publiek/bezoekers aan de Veluwe en het bedienen van de eigen inwoners. Hierbij is innovatie een kernwoord en staat samenwerking met Recreatie & Toerisme voorop.

Cultuurparticipatie

Wij maken ons er sterk voor dat iedereen participeert in het culturele leven op de Veluwe, dat begint al bij de leerlingen van de basisscholen. Uitgangspunt voor cultuurparticipatie is het innoveren en aanjagen van projecten en het benutten van kansen in de regio. Wij gaan cultuurtoerisme en cultuurparticipatie bevorderen door in te zoomen op cultuurhistorie en cultuureducatie. Het doel van de georganiseerde projecten is de versterking van de huidige structuur en borging voor in de toekomst.

Regionale samenwerking

Het regionale cultuurbeleid is een versterking van en aanvulling op het lokale cultuurbeleid van de deelnemende gemeenten. Door boven-lokale samenwerking en afstemming ontstaan verrassende nieuwe activiteiten voor inwoners en toeristen.

Deelnemende gemeenten

Klik op de gemeenten hieronder om meer te lezen.