Onderwijs

Jong geleerd is oud gedaan. Leerlingen die kennis maken met de mogelijkheden van de eigen culturele omgeving zullen hier hun hele leven plezier aan beleven.

Onderwijs

Bezoekles: De Museumassistent – Anton Pieck Museum icon-white
Bezoekles: De Museumassistent – Anton Pieck Museum

In dit museum staat het bureau waar Anton Pieck zijn platen aan maakte. Op die platen van het leven uit die tijd, is ontzettend veel te zien, maar hoe regelt dit museum het voor zijn bezoekers? Met het oog van de bezoeker, en met het oog van de museum inspecteur, gaan de leerlingen op interactieve wijze de verschillende functies en onderdelen van een museum ontdekken met de museum assistent. Ook is er ruimte om zelf op ontdekkingstocht te gaan.

Bekijk hier de bezoekles!

Bezoekles: Wonen vroeger en nu – Anton Pieck Museum icon-white
Bezoekles: Wonen vroeger en nu – Anton Pieck Museum

De leerlingen ervaren dat voorwerpen iets vertellen over hoe men vroeger woonde en leefde; voorwerpen kunnen een verhaal vertellen. De kinderen zien de Klokbeker van 4000 jaar geleden in het Voerman Museum en 19e Eeuwse voorwerpen in de platen van Anton Pieck. Hoe is dat in onze tijd? Wat zijn verschillen en overeenkomsten? Tijdens de ontdektocht lopen de leerlingen in groepjes (met begeleiders) met afbeeldingen op een groot vel. Deze afbeeldingen zijn voorwerpen uit onze tijd, de leerlingen bekijken welke voorwerpen er te zien zijn en hoe men toen woonde. Ze onderzoeken het verschil met hoe men nu woont: ‘wonen vroeger en nu’.

Bekijk hier de bezoekles!