Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

‘Zo gaan wij allemaal’, een lokale theatervoorstelling in de openlucht

Zo gaan wij allemaal is een lokale theatervoorstelling in de openlucht, met inwoners van Wapenveld en omstreken en studenten van ArtEZ, naar het waargebeurde verhaal en boek van de gebroeders Snatager, met hun onderneming in manufacturen, Joodse onderduikers in Wapenveld.

Live voorstellingen

Er zijn live voorstellingen op 17 en 18 september 2021 bij Molen De Vlijt in Wapenveld. Tevens zijn op 20 september 2021 schoolvoorstellingen.

De voorstelling is gebaseerd op de verzameling brieven die Herman Snatager aan zijn broer Eduard schreef tussen 1941 en 1943. In de podcast kijkt Eduard Snatager terug op zijn leven tijdens de Tweede Wereldoorlog in Wapenveld, waar hij ondergedoken zat. Én op de jaren na zijn emigratie naar het toenmalige Palestina. Hij vertelt dit verhaal samen met zijn zoon, Emanuel Snatager. Deze podcast is gemaakt met medewerking van Radio 794, de lokale radio van Heerde en Epe. De podcast is tot stand gekomen in samenwerking met een aantal amateurspelers uit de omgeving van Wapenveld, aangevuld met enkele studenten van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten uit Zwolle. Voor de regie en editing tekenen Peter van Dijk en Rico Coenen.

PODcast

Er is ook een bijzondere PODcast gemaakt van het verhaal. Deze is nu al te beluisteren via YouTube: klik hier.

4 mei op de radio

Op 4 mei wordt op de lokale radio tussen 19.00 en 21.00 uur in het programma Infomix van Harry Mulder een stukje van de podcast alvast gedraaid.