Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Open Monumentendag & beleefweekend bij Hagedoorns Plaatse

Het museum

Het museumterrein van Hagedoorns Plaatse is een boerenerf met een 300 jaar oude boerderij, schuren, een hooiberg, een bijenstal, een moestuin, een weide met fruitbomen en een wisseltentoonstellingsruimte. In de wisseltentoonstellingsruimte zijn elk jaar andere tentoonstellingen te zien op het gebied van streekgeschiedenis en eigentijdse kunst. In 2020 staat deze expositieruimte geheel in het teken staan van onderduiken in de Tweede Wereldoorlog in Epe. In de kapschuur staan ook tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog:

  • “Waarvan zijn wij eigenlijk bevrijd”, een tentoonstelling met objecten uit WO2.
  • “Schaarste in kleding: een nieuw modebeeld”. Over hoe het gebrek aan stoffen leidde tot nieuwe mode door de creativiteit van degene die de kleding moest maken.
  • “Zoo was de Winter 1944-1945”. Een indringend beeld van hoe de hongerwinter werd doorstaan door de bevolking. Gedetailleerde beelden in aquarellen van een ooggetuige.

Open Monumentendag

In de tijd dat Hagedoorns Plaatse nog een actief Veluws boerenbedrijf was, waren klompen nodig. De boerin spon de wol van de schapen tot wol voor de kleding van het gezin. Dit is ook allemaal te zien en mee te maken op 12 september a.s. op deze Open Monumentendag.

Ook alle tentoonstellingen zijn natuurlijk te bezoeken. Voor de kinderen zijn er oud-hollandse spelletjes opgesteld en er is een geocachspel te volgen. Entree gratis voor museumjaarkaarthouders en kinderen t/m 12 jaar, anders € 5,50.

Beleefweekend

Van 25 t/m 27 september vindt daarnaast het Beleefweekend op Hagedoorns Plaatse plaats!

Voor de kids

  • Hele weekend – een themaspeurtocht. Ieder kind krijgt een klein prijsje.
  • Zaterdagmiddag – Thema Kidsmiddag
  • De kinderen kunnen zaterdagmiddag een fret aaien na de roofvogel demonstratie en fotoshoot moment met een uil naast zich.
  • Voor de grotere kinderen een geocache spel, dat aangepast is aan het thema.

Entree: € 2,00, kinderen t/m 12 jaar gratis. Inclusief bezoek aan de wisseltentoonstellingen.