Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Topdagen voor de Kunst van ‘t Harde

Begin oktober was het voor de 4e keer dat de deuren van Zwaluwenburg wagenwijd open stonden. Veel bezoekers kwamen, gelokt door de mooie pianoklanken, binnen een kijkje nemen. Men kon er kunst bewonderen van kunstenaars uit ’t Harde en directe omgeving. Er waren schilderijen in allerlei stijlen, maar ook sculpturen, glas-in-loodwerken, gedraaide houten voorwerpen en mozaïeken. Zowel kunstenaars als bezoekers hebben ervan genoten.

Op zaterdag was er op een aantal locaties in het dorp zelf ook van alles te doen. Houtsculptuurzagen bij Supervlaai, workshops op het Centrumplein, waar men bovendien kon genieten van muziek, demonstraties free run en dans. De schoolkinderen van De Parel en Het Sterrenlicht hadden de tentoonstelling Facedoek verzorgd. Het was leuk te zien hoe iedere klas een heel eigen ‘schilderij’ had gemaakt.

In Mariposa kon men genieten van orgelspel, dans en werd je uitgenodigd om zelf de kwast ter hand te nemen. Op grote panelen werd de grote brand van 1970  geschilderd. Deze gebeurtenis heeft destijds veel impact gehad op de bevolking van ’t Harde. Het bracht dan ook weer veel herinneringen naar boven.

Ook in Jeanne d’Arc werd aandacht besteed aan die grote brand en wel door middel van een aantal diapresentaties. Bovendien was en is er de fototentoonstelling van markante Hardezen, deze is nog het hele jaar te bewonderen. Kom gerust nog eens een kijkje nemen in Jeanne d’Arc.

Kortom, het was een geslaagde editie van Kunst van ’t Harde!