Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

#Niemandisalleen

Het is heel fijn voor de kinderen dat ze weer naar school mogen. Het geeft lucht aan ze en ook aan hun ouders. Tegelijkertijd is het heel ingewikkeld. Juffen, meesters en kinderen die bij elkaar in een klaslokaal mogen zijn, terwijl we allemaal niet bij oma of opa over de vloer mogen komen.

Cultuurkust heeft daarom halverwege maart al de handen ineen geslagen met kinderliedjesschrijver Jasper Smit. Speciaal voor oma’s, opa’s en hun (achter)kleinkinderen schreef hij het nummer ‘Oma, ik ben er’. Het lied is onderdeel van het project #NIEMANDISALLEEN tegen het eenzaamheidsvirus, dat mede mogelijk is gemaakt door Schijnwerpers op de Veluwe en de gemeenten Harderwijk en Ermelo.

Op de website van Cultuurkust kun je bladmuziek vinden voor vrijwel alle instrumenten. Ook staat er een karaokeversie van het nummer zodat iedereen de tools heeft om oma of opa in het zonnetje te zetten. Ben je niet muzikaal? Geen punt! Je kunt namelijk ook dansen op het liedje.

#NIEMANDISALLEEN brengt grootouders en hun kleinkinderen een beetje dichter bij elkaar. Het project wordt vanuit Cultuurpact Harderwijk en Ermelo gefinancierd.