Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Nederpop All Stars afsluiter Donkere Dagen Festival

Eindelijk treden ze ook in Harderwijk op! Sinds 2017 maakt Harderwijker Erik de Nood als toetsenist onderdeel uit van Nederpop All Stars maar ze waren nog niet eerder in zijn ‘home town’ te zien. Op zaterdag 18 januari sluiten ze het Donkere Dagen Festival af op de Vischmarkt (Harderwijk). Met hun repertoire aan legendarische Nederpopklassiekers en hedendaagse Nederpophits belooft het een feest der herkenning te worden. Gratis toegankelijk voor iedereen dus mis dit unieke optreden niet!

De Nederpop All Stars, die op dit moment met een theatertour met Henk Westbroek door het land reizen, bestaat uit door de wol geverfde topmuzikanten. Met mede oprichter van Het Goede Doel (en het beroemde fluitje van de HEMA) Sander van Herk op gitaar, drummer Luc de Bruin en basist Robert Kramers, allebei ex leden van de band Alderliefste, en zanger Stefan de Kogel, bekend van Jersey Boys en Soldaat van Oranje, begeeft Erik zich in goed gezelschap;

‘Ik sta nu op het podium met gasten die ik vroeger op TV zag bij Toppop. Dat is best bijzonder’ vertelt Erik in de Huiskamer van Het Oude Stadhuis van Harderwijk. ‘Ik zat met Luc, Robert en Robin van Vliet in de band Robinson toen zij mij vroegen voor Nederpop All Stars. Ik had altijd al de wens om weer ‘on the road’ te zijn dus ik zei natuurlijk ja! Mijn eerste shows waren met Henk Temming en Erik Mesie, nu touren we met Henk Westbroek en voor 2020/2021 staat een theatertournee met Loïs Lane gepland’.

‘We spelen Nederpop hits van de jaren ’80 tot nu. Van klassiekers van Toontje Lager, Het Goede Doel en Doe Maar tot nummers als ‘Parijs’ en ‘Het duurt te lang’. Waarbij we zowel de originele als eigen versies spelen. Zoals het nummer ‘Annabel’ dat oorspronkelijk van Boudewijn de Groot is en dat Hans de Booij in 1983 op single uitbracht. We hebben er een Ricky Martin versie van gemaakt dat weer up tempo is, net als het origineel van Boudewijn’.

‘Daarnaast spelen we ook eigen repertoire. We schrijven steeds meer eigen nummers. In de Bullet Sound Studio in Nederhorst den Berg hebben we opnames gehad en in januari duiken we met Holger Schwedt, die de eerste zeven albums van Blǿf heeft geproduceerd, de Shamrock Studio’s in om onze nieuwste single ‘Lichten aan’ op te nemen. Die mochten we al live op de radio spelen, o.a. bij Spijkers met Koppen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als ook onze eigen Nederpop nummers tot de klassiekers gaan horen’.

Erik treedt elke week 1 à 2 keer op met Nederpop All Stars en daarom is hij gestopt met op donderdag, vrijdag en zaterdag lesgeven bij Popschool Harderwijk, waar hij mede oprichter van is. ‘Het was altijd mijn droom om van muziek te kunnen leven en het is super dat het nu kan. Bij het zien van de zaal, de lichten, het podium heb ik het besef hoe blij ik hiermee ben. Vlak voor een optreden kijken we elkaar aan en zeggen ‘Wat een mooie baan!’. Een optreden is nooit hetzelfde. Ook al spelen we dezelfde liedjes, de zaal en het publiek zijn altijd anders en we spelen het ook zelf telkens anders. We hebben veel lol samen op het podium!’

Tijdens het Donkere Dagen Festival staat Erik voor het eerst met zijn bandleden in Harderwijk. Met Flamin’ Stars en in andere formaties heeft Erik al vaak voor eigen publiek gestaan maar dit is toch even anders. ‘Ik vind het spannend, maar ook enorm leuk om voor het eerst met deze band in Harderwijk te spelen. Misschien nog wel spannender dan op Koningsdag voor 12.000 man in Gouda, want nu staan er allemaal bekenden voor m’n neus en in Gouda kende ik niemand. Maar het gaat helemaal goed komen. Want het is een superleuke band en we gaan er gegarandeerd een mooi feestje van maken’.

Voor iedereen die getuige wil zijn van dit Nederpop feestje; de Nederpop All Stars starten zaterdag 18 januari om 22.15 uur op de Vischmarkt. Vrij entree.

De tickets voor de huiskamer routes van het Donkere Dagen Festival zijn geheel uitverkocht. Wil je volgend jaar zeker zijn van een kaartje? Like www.facebook.com/donkeredagenfestival voor de meest actuele informatie.

Wil je net als Erik zelf op het podium komen te staan? Erik geeft op maandag, dinsdag en woensdag les bij Popschool Harderwijk. Of volg les bij één van zijn collega’s.  www.popschoolharderwijk.nl

Het Donkere Dagen Festival is een initiatief van Cultuurkust en Popschool Harderwijk.

Dit festival maakt onderdeel uit van het Cultuur- en Erfgoedpact Noord Veluwe 2018-2020.