Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

De musea op de Noord-Veluwe: dagje uit!

Dagje uit naar een museum op de Veluwe

Gaat u een dagje weg, of bent u een dag toerist in de eigen regio? Op deze pagina vindt u de informatie over de musea op de Veluwe, en de tentoonstelling vanaf de heropening van de musea in juni 2021 – handig op een rijtje per stad! Let op: bij de musea is voorlopig reserveren nog verplicht. Raadpleeg hiervoor altijd de website van het museum zelf.

Musea in Elburg

  • In Museum Elburg is een bijzondere tentoonstelling met (amateur)kunst: ‘Kunst en Corona’. Lees hier meer.
  • Tot en met 28 augustus 2021 toont Museum Sjoel Elburg schilderijen van Otto de Bruijne en keramisch werk van Heather Douglas onder de titel “Lichtdragers”.
  • In het Nationaal Orgelmuseum is een tentoonstelling over Hendrik Niehoff, met onder meer een bijzondere miniatuur. Lees hier meer.

Musea in Hattem

Musea in Harderwijk

Het Stadsmuseum Harderwijk is na een grondige renovatie weer geopend voor het publiek vanaf 9 juni 2021. Zie ook het Marius van Dokkum Museum.

Musea in Putten

Op 9 juni 2021 gaat het Museum De Tien Malen weer open en dan wordt ook gestart met de tijdelijke expositie over de zeven landhuizen met hun bewoners die Putten rijk is.

Musea in Heerde

Heerder Historisch Museum Villa Jacoba gaat weer open! Advies is om een mondkapje te dragen. De Villa is op zaterdagmiddag geopend van 14.00 uur tot 16.00 uur. Afspraken voor museumbezoek kunt u maken bij mevr. van Beek via tel. nr. 0620394323 / 0578-696156. Lees hier meer.

Musea in Epe

  • Bij Veluws Museum Hagedoorns Plaatse staan twee tentoonstelling klaar voor het publiek: onderduiken op de boerderij & kleding in de Tweede Wereldoorlog.
  • Museum Vaassen Historie heropent op zaterdag 12 juni 2021. Wel zijn er strikte regels van toepassing. De herstart begint met exposities over de Imkersvereniging en over oude fonografen en grammofoons. Lees hier meer.
  • Vanaf zaterdag 5 juni is Kasteel Cannenburch (Geldersch Landschap & Kasteelen) weer te bezoeken!

Musea in Oldebroek

Boerderijmuseum de Bovenstreek gaat op 9 juni 2021 weer open. Lees hier meer en bekijk een leuk filmpje.

Musea in Nunspeet

Het Noord-Veluws Museum heeft onder meer een tentoonstelling over grafisch beeldkunstenaar Fré Drost in de aanbieding. Lees er hier alles over.

Musea in Ermelo

Museum het Pakhuis heropent op 17 juni met een nieuwe expositie, waarover nog niet alles bekend is. Raadpleeg hun website voor meer informatie.

Bekijk hier een activiteitenoverzicht op Schijnwerpers op de Veluwe.