Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Heropening musea op de Noord-Veluwe

Ook op de Noord-Veluwe mogen de musea per 1 juni weer open! Maar waar heb je in de eigen buurt nu allemaal uit te kiezen? Hierbij een handig overzicht met doorverwijzingen!

Elburg:

  • Museum Elburg is vanaf 2 juni weer geopend. Hoe u kunt reserveren vindt u op hun website.
  • Sjoel Elburg opent op 2 juni ook weer. U kunt niet spontaan naar het museum komen. Reserveren is verplicht. Tot 2 juni kan dat via info@sjoelelburg.nl en vanaf 2 juni kunt u alleen telefonisch reserveren op nummer 0525-685564.
  • Nationaal Orgelmuseum te Elburg verwacht per 15 juni of 1 juli weer de deuren te openen. Houdt hiervoor de website in de gaten!

Hattem:

Harderwijk:

Putten:

  • Historisch Museum de Tien Malen is nog gesloten. Begin juli wordt gekeken of het museum op 1 augustus open kan gaan.
  • De Mariahoeve in Putten is woensdag en zaterdag vanaf 10:00 geopend. De Mariahoeve heeft een audiotour ontwikkeld, om toch open te kunnen in deze situatie. Deze 1,5 uur durende audiotour neemt u mee in het leven van de familie van den Brink, laat u alle vertrekken van de boerderij zien en u krijgt een zeer uitgebreide beschrijving van deze unieke locatie!

Heerde:

  • Het Heerder Historisch Museum heeft besloten om tot nader bericht te sluiten. Advies van de Gemeente Heerde is: wanneer we veel oudere mensen verwachten dan sluiten.

Epe:

Oldebroek:

Nunspeet:

  • Het Noord-Veluws Museum Nunspeet gaat vanaf dinsdag 16 juni 2020 gedeeltelijk en onder voorwaarden open. Het museum is tot nadere berichtgeving van dinsdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Blijf de actuele informatie op de museumwebsite volgen!

Ermelo: