Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Cultuurplein presenteert de première van de Veluwebeat

De Veluwebeat

In de afgelopen maanden zijn zestig drumleerlingen van Cultuurplein druk geweest met de Veluwebeat. Het is een ritme en potentiële hit, geschreven door drumleraar Bouke Schaap. Er is door hem een supergaaf nummer gecomponeerd dat een echte hit kan worden. ‘Hoe gaaf is het om met je leerlingen zoiets te kunnen organiseren ‘ vertelt Bouke enthousiast. Rapper Young Teach uit Veessen en zangeres Marloes van Ommen raakten geïnspireerd door het hele concept. Samen met Bouke en een echte producer zijn ze de studio ingedoken. Als klap op de vuurpijl is er een professionele videoclip gemaakt. De drumleerlingen hebben zelf op verschillende plaatsen op de Veluwe hun drumstel geplaatst en opgenomen op video. Al deze selfie-videos zijn gemonteerd in de clip. Ouders en leerlingen zijn supertrots. ‘Het lijkt wel een nummer van Snelle en Maan’ vertelt drumleerling Valentijn.

Initiatiefnemer Bouke Schaap

Het idee voor dit mega-project is van drumdocent Bouke Schaap die ook zijn collega drummers erbij betrok. Waarom dit project? ‘Om de drumleerlingen van Cultuurplein een uitdaging te geven en een duidelijk betekenisvol doel midden in deze lockdown corona-tijd. Maar ook om ze een hart onder de riem te steken en hoop en perspectief te bieden. Ze werken mee aan een hip en professioneel geproduceerd product dat binnen hun eigen kring gewaardeerd wordt. Vet!’, vertelt Bouke enthousiast.

Leerlingen Cultuurplein

De leerlingen van Cultuurplein werden uitgenodigd om deel te nemen aan het project door middel van een selfie-clip. Deze stuurden ze op en deze wordt gemonteerd in een gave videoclip. Leerlingen namen hun Veluwebeat op, niet thuis, maar ergens op de Veluwe. Deelnemers gingen dus buiten een eigen drumopname maken en sturen deze opname op. Ze mogen op hun eigen drumstel spelen, maar ook op attributen, zoals een hek of boomstam.  De Molukse slagwerkgroep Tifa uit Vaassen heeft ook op locatie meegespeeld. Kinderen van groep 6 van basisschool Wereldwijs uit Heerde en groep 8 van de Violier uit Vaassen zongen mee ‘Totdat iedereen het hoort”.

Beluister de Veluwebeat

De video is te zien op het video kanaal van Cultuurplein. Het nummer is ook te beluisteren op Spotify bij Veluwe Beat-Tot dat iedereen het hoort. Dit project is mede mogelijk gemaakt het Cultuur & Erfgoed Pact Noord Veluwe.