Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Bezoeklessen Epe, Heerde en Oldebroek

Elsebeth Hoeven ontwikkelt de digitale doorlopende leerlijn Reizen in de Tijd (RidT). RidT is een leerlijn cultuuronderwijs voor basisschoolleerlingen. Al reizend in de tijd ontdekken leerlingen hun plek in de samenleving en wat cultureel erfgoed daarin betekent. RidT is tot stand gekomen dankzij subsidie van het programma Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK)

Cultuurplein Noord-Veluwe heeft Elsebeth gevraagd om voor scholen in de gemeente Epe, Oldebroek en Heerde samen met de erfgoedinstellingen bezoeklessen te ontwikkelen of aan te passen. De erfgoedinstellingen zijn enthousiast over het project en samen zijn we druk bezig de lessen te ontwikkelen. Deze lessen zullen het volgende schooljaar beschikbaar zijn voor de deelnemende scholen.