Nieuws

Schijnwerpers op de Veluwe is een initiatief van Cultuurplein Noord Veluwe, Cultuur Makelaar Elburg en Cultuurkust.

 

Nieuws

Tentoonstelling Nieuw Licht in het Voerman Museum Hattem verlengd

Tentoonstelling Nieuw Licht in het Voerman Museum Hattem verlengd

Nieuw Licht verlengd

De tentoonstelling Nieuw Licht met het werk van Daniel Douglas en Jan Voerman jr. in het Voerman Museum Hattem is verlengd tot en met 10 januari 2021. Door de corona hebben veel minder mensen de kans gekregen deze tentoonstelling te kunnen bewonderen, dus het Voerman geeft graag iedereen nog de kans om dit prachtige werk te zien. Ook de portretsessies met Daniel gaan nog door. Wilt u graag door hem geportretteerd worden? Mail dan voor een afspraak naar: info@voermanmuseumhattem.nl.

Tentoonstelling

Deze tentoonstelling combineert het werk van Jan Voerman jr. met het werk van de Zwolse kunstenaar Daniel Douglas (1984). Douglas raakte als kind al geïnspireerd door een olieverfschilderij van een roos van Jan Voerman jr. Het schilderij van de roos was van zijn tante en werd door zijn moeder geërfd. Vorig jaar kreeg Douglas dit schilderij van zijn moeder.

Geïnteresseerd in de geschiedenis van Hattem? Lees ook eens de verhalen uit o.a. de Canon van Hattem.

 

 

Door: Erfgoed Gelderland

Datum: 12 oktober 2020

Zomervakantie in het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Zomervakantie in het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Op zaterdag 4 juli gaan de deuren van het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem weer open voor het publiek. In het lekkerste museum van Gelderland bent u als vanouds welkom om u onder te dompelen in de geschiedenis van brood en banket. Voor de jeugd zijn er ook deze schoolvakantie volop activiteiten. Weliswaar in aangepaste vorm maar daarom niet minder leuk.

Het museum

Vijf monumentale panden gelegen aan een romantisch straatje. Een klein openluchtmuseum over het leven en werken van de bakker. Gebouwen die door een tunnel en verborgen hofjes met elkaar verbonden zijn. Elke locatie belicht een ander aspect over de vervaardiging van brood en banket.

Nieuwe locatie

Op 4 juli zal het Nederlands Bakkerijmuseum ook een nieuwe locatie in gebruik nemen. Een eerbiedwaardig pand met rode luikjes dat onderdak biedt aan een echte poffertjessalon uit grootmoeders tijd. Alleen al het interieur is de moeite van het bekijken waard. Tussen al het fraais ziet u de bakkers aan het werk. Poffertjes bakken is een kunst en u zult verbaasd zijn over de vingervlugheid waarmee ze gebakken worden. Opeten kan met mooi weer ook buiten op het fraaie pleintje voor de salon.

Activiteiten Bakkerijmuseum

Activiteiten mogen in het Nederlands Bakkerijmuseum niet ontbreken. Rekening houdend met de huidige regelgeving zijn er wat aanpassingen. Het museum introduceert de ‘familiebaktafel’. Familieleden kunnen met elkaar koekjes bakken aan privétafels met voldoende afstand tot de andere gasten.

De routing in het museum is aangepast maar dat maakt de speurtocht voor de jeugd er alleen maar spannender op. Een zoektocht naar deegrollers die een verstrooide bakker is kwijtgeraakt. De fraaie negentiende-eeuwse bakkerswinkel is daarbij het eindpunt waar inzet natuurlijk beloond moet worden.

Het Nederlands Bakkerijmuseum is van 4 juli tot en met 29 augustus geopend op dinsdag tot en met zaterdag, van 10.00 tot 17.00. Reserveren i.v.m. Covid-19 verplicht. Dat kan hier.

Door: Erfgoed Gelderland

Datum: 27 juni 2020