Nieuws

Schijnwerpers op de Veluwe is een initiatief van Cultuurplein Noord Veluwe, Cultuur Makelaar Elburg en Cultuurkust.

 

Nieuws

Fotowedstrijd corona van het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe

Fotowedstrijd corona van het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe

Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe

Het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe (SNWV) vormt het geheugen van de regio Noordwest-Veluwe. We beheren de archieven en historische collecties van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek.

Coronavirus op de Veluwe

We leven in een bijzonder jaar. Het Coronavirus heeft de afgelopen periode ons leven behoorlijk op zijn kop gezet. Iedereen wordt geconfronteerd met de gevolgen. Het zal een periode zijn die we niet snel zullen vergeten. Daarom wil het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe deze periode in beeld brengen. Hierbij kunnen zij uw hulp goed gebruiken!

Fotowedstrijd corona

We willen onze beeldbank graag uitbreiden met uw foto’s over het thema Corona, om zo voor de toekomst een compleet beeld te kunnen geven van de impact van Corona op de Noordwest Veluwe. Daarom organiseert het SNWV een fotowedstrijd voor jong en oud, waarbij ook nog eens leuke prijzen te winnen zijn!

Zie voor de prijzen, en de manier waarop u de foto(‘s) in kunt sturen, de website van het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe.

 

Door: Erfgoed Gelderland

Datum: 8 januari 2021

Maakplaats in de bibliotheek Nunspeet

Maakplaats in de bibliotheek Nunspeet

In april heeft Wethouder Gert van den Berg samen met de kinderen van de Immanuelschool de Maakplaats officieel geopend in de Digital Hangout van de Bibliotheek in Nunspeet.

In de maakplaats kunnen kinderen komen ontwerpen, ontdekken, 3D-printen, lasersnijden, programmeren en vinyl snijden. Maar vooral maken, veel maken. Er is voor alle leeftijden wat te doen.

Vanuit het cultuurpact worden onderwijsprogramma’s ontwikkelt voor het Medialab.

Door: Erfgoed Gelderland

Datum: 7 mei 2019