Nieuws

Schijnwerpers op de Veluwe is een initiatief van Cultuurplein Noord Veluwe, Cultuur Makelaar Elburg en Cultuurkust.

 

Nieuws

Stroopwafelconcert in Harderwijk

Stroopwafelconcert in Harderwijk

De stichting Stroopwafelconcerten organiseert een rondgang langs zorgcentra en brengt daar muziek ten gehore (uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen van de overheid). Vorige week was de editie in Harderwijk. De stichting is opgericht om jonge conservatoriumstudenten kans te geven concerten te doen en om bewoners  van rustoorden een muzikale verrassing te bieden. Na de muziek volgt een stroopwafel, vandaar de naam Stroopwafelconcerten. Een verslag van het concert te Harderwijk is op YouTube te bekijken.

Door: Erfgoed Gelderland

Datum: 25 mei 2020

#Niemandisalleen

#Niemandisalleen

Het is heel fijn voor de kinderen dat ze weer naar school mogen. Het geeft lucht aan ze en ook aan hun ouders. Tegelijkertijd is het heel ingewikkeld. Juffen, meesters en kinderen die bij elkaar in een klaslokaal mogen zijn, terwijl we allemaal niet bij oma of opa over de vloer mogen komen.

Cultuurkust heeft daarom halverwege maart al de handen ineen geslagen met kinderliedjesschrijver Jasper Smit. Speciaal voor oma’s, opa’s en hun (achter)kleinkinderen schreef hij het nummer ‘Oma, ik ben er’. Het lied is onderdeel van het project #NIEMANDISALLEEN tegen het eenzaamheidsvirus, dat mede mogelijk is gemaakt door Schijnwerpers op de Veluwe en de gemeenten Harderwijk en Ermelo.

Op de website van Cultuurkust kun je bladmuziek vinden voor vrijwel alle instrumenten. Ook staat er een karaokeversie van het nummer zodat iedereen de tools heeft om oma of opa in het zonnetje te zetten. Ben je niet muzikaal? Geen punt! Je kunt namelijk ook dansen op het liedje.

#NIEMANDISALLEEN brengt grootouders en hun kleinkinderen een beetje dichter bij elkaar. Het project wordt vanuit Cultuurpact Harderwijk en Ermelo gefinancierd.

 

Door: Erfgoed Gelderland

Datum: 25 mei 2020

Artiesten Donkere Dagen Festival doen Blue Monday vergeten

Artiesten Donkere Dagen Festival doen Blue Monday vergeten

Het Donkere Dagen Festival is niet meer weg te denken uit Harderwijk! Dat het huiskamerfestival rondom de Vischmarkt voorziet in een behoefte aan een gezellige avond vol muziek en optredens bleek ook nu weer. De vijfde editie, afgelopen zaterdag, was sneller uitverkocht dan ooit.

Bij iemand anders thuis op de bank mogen genieten van singer-songwriters, jazz, blues, indie-pop, theater of kleinkunst spreekt aan. En ook dit keer bood de programmering, die wordt verzorgd door Popschool Harderwijk en Cultuurkust, voor ieder wat wils.
Luisterliedjes, catchy melodieën, esoterische klanken, mooie woorden, snelle sketches of een thema dat rechtstreeks het hart raakt; het publiek werd getrakteerd op mooie, fijne, ontroerende, grappige momenten.

De Nederpop All Stars zorgden met hun herkenbare liedjes voor een feestelijke afsluiter die de kou even deed vergeten. Het Donkere Dagen Festival blijkt een prima traditie om Blue Monday en de Winterblues te trotseren!

Het Donkere Dagen Festival is een initiatief van Cultuurkust en Popschool Harderwijk. Dit festival maakt onderdeel uit van het Cultuur- en Erfgoedpact Noord Veluwe 2018-2020.

Door: Erfgoed Gelderland

Datum: 23 januari 2020