Nieuws

Schijnwerpers op de Veluwe is een initiatief van Cultuurplein Noord Veluwe, Cultuur Makelaar Elburg en Cultuurkust.

 

Nieuws

Pop-up koor Doenja

Pop-up koor Doenja

Enige tijd geleden zijn er een aantal pilots geweest waaruit bleek dat Nederlands (een taal) leren middels zingen een heel goede ondersteuning is. Niet alleen het Nederlands maar ook integratie en de onderlinge verbondenheid wordt hierdoor versterkt.

Daartoe heeft de Stichting Present contact opgenomen met Koren in Epe (KiE) en samen hebben we het plan opgevat een pop-upkoor te starten van nieuwe Nederlanders, statushouders (eigenlijk zijn alle migranten welkom) en Epenaren. Niet alleen vluchtelingenwerk maar ook de Inburgeringsschool en diverse andere organisaties reageerden positief op ons initiatief. Ook de leden van KiE reageerden enthousiast en zegden hun medewerking toe.

Daartoe is het bestuur aan de slag gegaan en met de voorbereidingen en inmiddels zijn de eerste repetitieavonden een feit. Er was een overweldigend hoge opkomst. Het Cultuur- en Erfgoedpact en de gemeente Epe hebben bijgedragen om het koor mogelijk te maken.

Een deelnemer vertelt enthousiast over de eerste bijeenkomst: “We hebben kennis met elkaar gemaakt door om elkaar heenlopend onze namen te zingen. Heel ontspannen en vrolijk. De dirigente Inger Stienstra had zich goed voorbereid en begon daarna met langzaam uitsprekende zinnen waarbij je in de handen klapt of met vingers knipt, ieder woord heeft een eigen gebaar, iedere zin een eigen ritme. Heel verwarrend en daardoor werd er veel gelachen! We hebben wat canons gezongen en de tijd genomen kennis te maken.”

Door: Erfgoed Gelderland

Datum: 17 oktober 2019

Van zwerfafval naar vlinder: Let’s clean UP this mess!

Van zwerfafval naar vlinder: Let’s clean UP this mess!

Dé grote zwerfafval opruimactie in de gemeente Epe. 15 scholen gaan het vuil van anderen opruimen. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers die de kinderen willen begeleiden tijdens het opruimen. Lees hier meer over de actie!

Op 11 en 12 oktober organiseert Cultuur en Erfgoedpact ook een benefietconcert voor het project Van Zwerfafval naar Vlinder. Het concert is in samenwerking met jeugdorkest Prins Bernhard Emst en zal plaatsvinden in de Grote Kerk in Epe. De totale opbrengst is bestemd om de gemeente Epe schoon te maken. Steun ons via crowdfund op www.voordekunst.nl/projecten/9447

Door: Erfgoed Gelderland

Datum: 3 oktober 2019

De kunst van ‘t Harde

De kunst van ‘t Harde

Zaterdag 5 oktober a.s. vindt al weer de 4e editie van het evenement De Kunst van ’t Harde plaats. Van 10.00 tot 16.00 uur tonen kunstenaars hun kunnen op een aantal locaties. Zo is er een expositie van beeldende kunst op Landgoed Zwaluwenburg die óók zondag 6 oktober te bezichtigen is van 12.00 tot 16.00 uur. Verder zijn er diverse activiteiten in Wijkontmoetingscentrum Jeanne d’Arc en Leo den Hoed houdt er een diapresentatie. In Woonzorgcentrum Mariposa wordt weer een spraakmakend thema uit de geschiedenis van ’t Harde geschilderd.

Centrumplein

Ook het Centrumplein biedt ruimte voor o.a. muziek en dans en de basisschoolkinderen kunnen onder deskundige begeleiding workshops glas-in-lood en houtdraaien volgen. Ook is er de expositie ‘Facedoek’ van basisscholieren die portretschilderingen hebben gemaakt. Naast dit alles zullen enkele ondernemers een workshop aanbieden. Kortom, een dag vol met beeldende kunst, muziek, dans, workshops en nog veel meer.

Door: Erfgoed Gelderland

Datum: 26 september 2019

Benefiet muziekavond: Concert voor de vlinders

Benefiet muziekavond: Concert voor de vlinders

Op 11 en 12 oktober organiseert Cultuur en Erfgoedpact een benefietconcert voor het project Van Zwerfafval naar Vlinder. Het concert is in samenwerking met jeugdorkest Prins Bernhard Emst en zal plaatsvinden in de Grote Kerk in Epe. De totale opbrengst is bestemd om de gemeente Epe schoon te maken. Steun ons via crowdfund op www.voordekunst.nl/projecten/9447

In oktober starten ook de opschoonweken met de scholen, om heel Epe afvalvrij te maken, vanaf 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid.

Door: Erfgoed Gelderland

Datum: 17 september 2019

New Orleans in Hattem

New Orleans in Hattem

Hattem werd op zaterdag 7 september omgetoverd tot New Orleans. Bezoekers konden genieten van goede muziek en eten tijdens het 3e gratis New Orleans-festival.

New Orleans is de stad van Mardi Gras, jazz én culinaire pareltjes. Een fantastische muziekstad met een rauw randje en goed eten. Het festival werd gehouden bij Houtwerk Hattem.

Het festival is gratis toegankelijk, met name door Cultuur en Erfgoedpact en andere sponsoren zoals ’t Heem, De Eenhoorn, JR Signing, Cultuurfonds Hattem en Houtwerk Hattem en de sponsors Regiobank Hattem, CPBN Music & Events, Westmaas & Partners, Bedrijvenkring Hattem, Lionsclub Hattem. het Greeve Fonds en de Vrienden van Opoe.

Door: Erfgoed Gelderland

Datum: 17 september 2019