Cultuur

Gemeente Elburg icon-white
Gemeente Elburg

Museum Elburg, de Sjoel en bottermuseumwerf De Hellege zijn de belangrijkste erfgoedinstellingen van de gemeente Elburg. De Hanzestad zelf is eveneens een bekende culturele bestemming. Ook in de omliggende kernen worden veel evenementen georganiseerd, zoals het Karbietfeest.

Bezoekadres:

Zuiderzeestraatweg Oost 19
8081 LA Elburg
T. 0525 - 688 688

Gemeente Epe icon-white
Gemeente Epe

Bekende kunst- en cultuurinstellingen in de gemeente Epe zijn Kasteel De Cannenburch in Vaassen en het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse. Daarnaast is er het Museum Vaassen Historie, het Kulturhus Epe, zijn er verschillende galerieën en worden muzikale activiteiten georganiseerd.

Bezoekadres:

Marktplein 1
8161 EE Epe
T. 0578 - 678788

Gemeente Ermelo icon-white
Gemeente Ermelo

Museum Het Pakhuis, een archeologisch en natuurhistorisch museum, en de schaapskooi zijn bekende cultuur- en erfgoedinstellingen in de gemeente Ermelo. Andere hoogtepunten op het gebied van cultuur en erfgoed zijn het Romeinse legerkamp op de Ermelose heide, theater De Dialoog en molen De Koe.

Bezoekadres:

Raadhuisplein 2
3851 NT Ermelo
T. 0341 - 56 73 21

Gemeente Putten icon-white
Gemeente Putten

In de gemeente Putten biedt Cultureel Centrum Stroud jaarlijks een breed programma. Landgoed Schovenhorst met haar natuurlijke erfgoed is ook een bekende instelling in de gemeente. Daarnaast organiseert de gemeente veel in de zomer, het voor- en naseizoen.

Bezoekadres:

Fontanusplein 1
3881 BZ Putten
T. 0341 - 359611

Gemeente Harderwijk icon-white
Gemeente Harderwijk

Een aantal culturele instellingen is in de gemeente Harderwijk actief. Het Stadsmuseum Harderwijk geeft een overzicht van de belangrijkste periodes van de Harderwijkse geschiedenis. Cultuurkust verzorgt voor kinderen, jongeren en volwassenen cursussen en workshops in verschillende disciplines. Daarnaast is er een poppodium, theater en filmhuis.

Bezoekadres:

Havendam 56
3841 AA Harderwijk
T. 0341 - 411911

Gemeente Nunspeet icon-white
Gemeente Nunspeet

Wie aan de gemeente Nunspeet denkt, denkt al snel aan het Noord-Veluws Museum waar prachtige kunst hangt met landschappen rondom het kunstenaarsdorp van de 19e eeuw. Daarnaast zijn er in Nunspeet verschillende culturele en kunstzinnige verenigingen, bijvoorbeeld voor zang, dans en heemkunde.

Bezoekadres:

Markt 1
8070 AB Nunspeet
T. 0341 - 259911

Gemeente Heerde icon-white
Gemeente Heerde

In Heerde vind je Molen De Vlijt, een prachtig monument waar de stichting Vrieze’s Erfgoed allerlei activiteiten organiseert. De naam ‘Vrieze’s Erfgoed’ is een eerbetoon aan de drie generaties Vrieze die de molen sinds 1888 in eigendom hadden. Daarnaast is er de Heerder Historische Vereniging en het Poppenspe(e)lmuseum met een bijzondere collectie marionetten, hand-, stang- en stokpoppen.

Bezoekadres:

Eperweg 5
8181 ET Heerde
T. 0578 - 699494

Gemeente Hattem icon-white
Gemeente Hattem

Hattem is een cultureel rijke gemeente met drie prachtige musea. Het Voerman Museum en Anton Pieck Museum zijn gehuisvest in hetzelfde pand. Het Nederlands Bakkerijmuseum ligt op amper tien minuten loopafstand. Daarnaast is er een actieve heemkunde vereniging en het Streekarchivariaat Noord Veluwe.

Bezoekadres:

Markt 1
8051 EZ Hattem
T. 038 - 4431616

Gemeente Oldebroek icon-white
Gemeente Oldebroek

In de gemeente Oldebroek zijn veel actieve kunst- en cultuurverenigingen en zijn er gezellige evenementen. De jaarlijkse Schapenmarkt in september bijvoorbeeld is een traditioneel Oldebroeker feest. Daarnaast is er Museum De Bovenstreek, een rijksmonument uit 1753, waar bezoekers kunnen ervaren hoe mensen een eeuw geleden op de Veluwe leefde en werkte.

Bezoekadres:

Raadhuisplein 1
8096 CP Oldebroek
T. 0525 - 638200