Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Zomertentoonstelling met Jan Voerman jr. en Daniel Douglas

  • 02-06-2020 tot 11-10-2020
  • Hattem

Deze tentoonstelling combineert het werk van Jan Voerman jr. met het werk van de Zwolse kunstenaar Daniel Douglas (1984). Douglas raakte als kind al geïnspireerd door een olieverfschilderij van een roos van Jan Voerman jr. Het schilderij van de roos was van zijn tante en werd door zijn moeder geërfd. Vorig jaar kreeg Douglas dit schilderij van zijn moeder.

Tentoonstelling

Douglas groeide op op het platteland van Nederland en bracht zijn jeugd door in het landschap dat zo beroemd is afgebeeld door de Nederlandse zeventiende-eeuwse schilders. Lage brede horizonten en felle wolkenluchten, de bekende beelden waarmee hij opgroeide, vormden een solide basis voor het zijn latere werk. Ook Jan Voerman jr. groeide op met deze beelden toen hij in Hattem woonde en zijn vader de hoge wolkenluchten schilderde. Voor beiden was het op jonge leeftijd al duidelijk: ze wilden alle twee schilder worden.

Praktische informatie

Voor meer informatie over de tentoonstelling, zie de site van het Voermanmuseum Hattem. Ook reserveren kan daar.

Bekijk ook de online collectie op CollectieGelderland.

 

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/zomertentoonstelling-met-jan-voerman-jr-en-daniel-douglas