Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Zomerse fietstocht langs Veluwse orgels

  • 20-07-2019 tot 01-01-0001
  • Elburg

Net als vorig jaar organiseert het Orgelmuseum (Elburg) een sportieve en gezellige fietstocht langs Veluwse orgels. De tocht zal plaatsvinden op zaterdag 20 juli. Achter de klavieren van de diverse orgels zal gerenommeerd organist Jos van der Kooy plaatsnemen.

Het was vorig jaar een geweldig succes: een tocht die begon en eindigde in het Orgelmuseum, waarbij tussendoor langs meerdere orgels in de nabije omgeving van Elburg werd gefietst. 

Dit jaar is gekozen voor de orgels van de dorpskerk van Oosterwolde, de Goede Herderkerk in Oldebroek en een afsluitend concert op het Boon-Leeflangorgel  in het Nationaal Orgelmuseum. Tijdens de fietstocht zal ook een concert op de vleugel in de concertzaal van De Rozenhof in Doornspijk niet ontbreken. Alle bespelingen zullen worden verzorgd door Jos van der Kooy, oud-stadsorganist van Haarlem.

De dag begint om 10 uur in het Orgelmuseum, waar alle deelnemers verzamelen. Vervolgens stapt het gezelschap onder leiding van conservator Maarten Seijbel op de fiets. Tussen de middag wordt een lunchpauze gehouden, waarvoor een eigen lunchpakketje wordt meegenomen. Voor een warme of koude drank tijdens de lunch wordt door de organisatie gezorgd.

Rond 16.00 uur is het programma afgelopen, maar bestaat nog de gelegenheid op eigen gelegenheid het Orgelmuseum te bezoeken.

 De deelnamekosten bedragen € 10,- voor volwassenen; kinderen mogen gratis mee. Aanmelden is een vereiste, en kan tot uiterlijk 18 juli aanstaande via info@nationaalorgelmuseum.nl

Adres museum: Nationaal Orgelmuseum, Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/zomerse-fietstocht-langs-veluwse-orgels