Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Zomer op Kasteel Cannenburch

  • 18-07-2020 tot 30-08-2020
  • Epe

Zon, wind, water en zwoele zomeravonden zijn niet alleen te vinden aan de kust. Voor vakantiegevoel in stijl ga je naar Vaassen op de waterrijke Veluwe. Vanaf zaterdag 18 juli gaat op dit Gelderse kasteel het vakantieprogramma van start.

Activiteiten

Voor de jongste gasten is de gevulde knapzak weer te huur. Ga samen speuren in het park en rust uit met lekkers op een bankje in de zon. Even uitwaaien met uitzicht kan tijdens een flitsbezoek naar de Ui (toren) op maandag, dinsdag en woensdag. Alleen in het kasteel beklim je in 30 minuten onder leiding van een gids de wenteltrap.

Dat water een belangrijke bron van inkomsten was voor het kasteel ontdek je tijdens Binnenstebuiten die op 24 juli van start gaat. Een wekelijkse vrijdagmiddagwandeling van 750 meter met gids om het kasteel waarbij je toch een glimp opvangt van wat er zich binnen de muren afspeelt. En na dagen vol zon, wind en water bezoek je het kasteel op zaterdagavond om de dag af te sluiten met een sorbet op het terras Bij Maarten.

Praktische informatie

Zomer op Cannenburch; zaterdag 18 juli t/m zondag 30 augustus; museum geopend: donderdag t/m zondag tussen 12.00 – 17.00 uur. Reserveren noodzakelijk (met uitzondering van de knapzak speurtocht) via de website van het Kasteel. Op dinsdag en woensdag tussen 13.00 – 17.00 uur is alleen de kasteelwinkel geopend.

 

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/zomer-op-kasteel-cannenburch