Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Wolf: Omarmen of afschieten?

  • 07-05-2019 tot 01-01-0001
  • Ermelo

Dinsdag 7 mei is dit het onderwerp van het Politiek Café in Cafe de Molenaer. Nu de wolf na bijna tweehonderd jaar terug naar Nederland komt laait de discussie op. Waar de één het een prachtige ontwikkeling van de natuur vind, vreest de ander voor zijn schapen en/of eigen veiligheid. Meepraten? Voor- en tegenstanders van de wolf ontmoeten elkaar volgende week in Café de Molenaer.

Deze editie van het Politiek Café wordt georganiseerd door Museum Het Pakhuis en bibliotheek Noordwest Veluwe. Het debat wordt geleid door Jack van Zundert en museumdirecteur Germa Greving. Bovendien praten een aantal spraakmakende gasten mee:

Jakob Leidekker, hoofd bedrijfsvoering Nationaal Park Hoge Veluwe
Lennart Jasper, boswachter Noord-Veluwe en vertegenwoordiger van Staatsbosbeheer
Bart Kemp van platform NoWolves
Peter Drenth, gedupeerde provincie Gelderland
Dick van der Meulen, auteur van het boek ‘De kinderen van de nacht’

Ook zijn de plaatselijke politieke partijen uitgenodigd om hun mening te vormen en met het publiek over de komst van de wolf te discussiëren.

Het Politiek Café Ermelo zet de wolf centraal. Wil je meer weten over de wolf, de voor- en tegenstanders ontmoeten en meepraten over het roofdier dat zich zo goed als zeker op de Veluwe gaat vestigen? Kom dan dinsdag 7 mei naar Café De Molenaer, Stationsstraat 13, Ermelo, inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/wolf-omarmen-of-afschieten