Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Wibren Jonkers geeft concert in het Orgelmuseum

  • 13-04-2019 tot 01-01-0001
  • Elburg

Op zaterdagmiddag 13 april zal de jonge conservatoriumstudent Wibren Jonkers een concert geven in het Orgelmuseum. Jonkers studeert aan het conservatorium van Amsterdam en zal een programma met Noord-Duitse barok brengen.

Het lijkt bijna een traditie te gaan worden: jonge, veelbelovende organisten die een concert geven in het Orgelmuseum. Na het concert van de 15-jarige Luuk Schuurman in maart, dat bijna tot de laatste plaats was bezet en zeer lovende reacties kreeg, is het nu de beurt aan de 19-jarige Wibren Jonkers. Jonkers studeert niet alleen aan het conservatorium, hij doet er een studie Theologie naast, aan de Theologische Universiteit van Apeldoorn.

Aan het conservatorium van Amsterdam heeft Jonkers les van Pieter van Dijk en Matthias Havinga. Hij woont in Nunspeet, waar hij als kerkorganist verbonden is aan de Christelijk Gereformeerde kerk, maar ook in Doornspijk is hij als kerkorganist bij de Christelijke Gereformeerde kerk aangesteld. 

 Jonkers zal een programma vertolken uit de Noord-Duitse barok, met onder meer Buxtehude en Bach. Zaterdag 13 april kunt u naar Jonkers komen luisteren. Het concert op het Leeflang-Boonorgel begint om 16.00 uur, inloop vanaf 15.30 uur. De toegang is gratis. Na afloop kan een vrijwillige bijdrage gegeven worden voor het onderhoud van de historische orgels van het museum.

Bezoekers van het concert mogen uiteraard ook het museum bezoeken, maar daarvoor is wel de normale entreeprijs van 7 euro verschuldigd. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het museum en dat geldt ook voor kinderen tot en met 12 jaar. Het museum is open van 11.00-17.00 uur. Wij hopen u allen te ontmoeten!

Adres: Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/wibren-jonkers-geeft-concert-in-het-orgelmuseum