Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Wandeling langs de Staverdense Beek

  • 19-01-2020 tot 19-01-2020
  • Ermelo

STAVERDEN – De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zondag 19 januari een wandeling langs de Staverdense Beek.

Staverdense beek

Zonder water zou Staverden niet hebben bestaan. Al in de 13de eeuw werd hier langs de beek een watermolen gebouwd en begon de bedrijvigheid. Daarvoor moest wel een extra molenbeek gegraven worden. Dat er zomer en winter water stroomt door de Staverdense Beek is mogelijk door de bijzondere geologie die na ijstijden is ontstaan. De boswachters leggen tijdens de wandeling uit hoe landgoed Staverden zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld en hoe water daarin steeds een belangrijke rol speelt.

Praktische informatie

Start: 14.00 uur op parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden.

Routebeschrijving: Weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.

Duur: ca. 2 uur.

Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.

Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig.

Informatie: www.glk.nl/activiteiten of Kees Bor, tel. 0341-357716 of Yvonne Verhoef, tel. 06-18397080.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/wandeling-langs-de-staverdense-beek