Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Wandeling: de Staverdense Beek

  • 05-09-2021 tot 05-09-2021
  • Ermelo

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zondag 5 september 2021 een wandeling over landgoed Staverden. Zonder water zou Staverden niet hebben bestaan.

Landgoed Staverden

Al in de derrtiende eeuw bouwde men hier langs de beek een watermolen en begon de bedrijvigheid. Daarvoor moest wel een extra molenbeek gegraven worden. Dat er zomer en winter water stroomt door de Staverdense beek ligt aan de geologische situatie die na de laatste twee ijstijden is ontstaan. De boswachter legt tijdens een wandeling uit hoe het landgoed Staverden zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld en hoe water daarin steeds een belangrijke rol speelt. 

Praktische informatie

Start: 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Opmerking: de tocht voert over onverharde paden. Pas uw kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden. LET OP: Vooraf reserveren is noodzakelijk, klik hier.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/wandeling-de-staverdense-beek