Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Vier lezingen over de bewogen geschiedenis van Elburg

  • 23-07-2019 tot 13-08-2019
  • Elburg

Deze zomer wordt op vier dinsdagavonden een lezing gegeven over de geschiedenis van Elburg. De lezing is een laagdrempelige introductie op de bijzondere en bewogen geschiedenis van de eeuwenoude stad. De lezingen worden gehouden in het ‘Arent thoe Boecophuis’ in de middeleeuwse binnenstad. Hier is momenteel het Orgelmuseum gevestigd.

Op twee dinsdagavonden in juli en twee in augustus opent het Orgelmuseum ’s avonds zijn deuren: op 23 en 30 juli en 6 en 13 augustus. De lezingen worden beurtelings gegeven door Willem van Norel, vice-voorzitter van de lokale historische vereniging, en Maarten Seijbel, conservator van het museum en ereburger van de stad. Extra sfeervol is dat de lezingen plaatsvinden in het gebouw dat meer dan 500 jaar stadhuis van de stad is geweest. De lezingen zullen elk van de vier avonden ongeveer gelijk van inhoud zijn. Voorafgaand aan de lezing wordt steeds de beiaard in de toren van de Grote Kerk bespeeld.

De lezing begint om 20.00 uur, na afloop van het beiaardconcert. Na de lezing kan het museum bezocht worden, dit uiteraard wel tegen de normale toegangsprijs.

Aanmelden voor een van de vier lezingen kan via info@nationaalorgelmuseum.nl of telefoonnummer 0525-684220 (Orgelmuseum), tot uiterlijk twee dagen voor aanvang. Iedereen die wat meer wil weten over de geschiedenis van Elburg is van harte welkom.

 Adres museum: Nationaal Orgelmuseum, Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/vier-lezingen-over-de-bewogen-geschiedenis-van-elburg