Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Vier de herfstvakantie in Museum het Pakhuis

  • 20-10-2018 tot 27-10-2018
  • Ermelo

In het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe is altijd wat te doen. Vooral in de schoolvakanties: dan is er elke dinsdagmorgen een speciaal programma voor de allerkleinsten en op woensdagmiddag een knutselmiddag. Op donderdag 25 oktober krijgen we bezoek van een Romeins soldaat, hij vertelt over zijn leven in het Romeins Marskamp. En weet jij Tikkit te vinden? Dan maak je kans op een feest voor jou en je vrienden!

De vakantie goed van start

Zaterdag 20 oktober is de aftrap van de herfstvakantie, reden voor een feestje! Topstuk van het museum Jantje van Speuld is al zeker 4000 jaar oud. Dat mag best eens gevierd worden met een Feest voor Jantje. Je kan zelf een Jantje knutselen en met een Jantjemasker of met schmink tot Jantje worden omgetoverd.

Tikkit

Gelijk met de herfstvakantie is het museumkidsweek. Op museumkids.nl zie je dat er in heel Nederland bij de leukste musea activiteiten zijn voor kinderen. Het thema dit jaar is Vriendschap. Vriendschap is.. samen ontdekken! Museum Het Pakhuis doet ook mee. Doe mee met de museumkidswedstrijd en ga op zoek naar het museumbeestje Tikkit. Weet jij Tikkit te vinden? Dan maak je kans op een feest voor jou en je vrienden!

Speuren en sporen

Voor wie wat serieuzer aan de slag wil is er de belevenisspeurtocht Speuren naar Goodies waarmee je het verhaal van de tentoonstelling Graven naar Goodies zelf kunt ontdekken. Wie hier nog iets te klein voor is kan dinsdagochtend de dierensporen van Swoertje en zijn vriendjes volgen. Papa’s, mamma’s, opa’s en oma’s mogen ook meekomen. Samen maken we er een onvergetelijk museumbezoek van! Deelname aan alle activiteiten is gratis, je betaalt alleen museumentree.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/vier-de-herfstvakantie-in-museum-het-pakhuis