Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Vestingval Elburg 2019

  • 30-05-2019 tot 08-06-2019
  • Elburg

Stichting Vestingval Elburg organiseert voor de zevende keer een tiendaags kunstevenement. Tussen Hemelvaart en Pinksteren – om precies te zijn van donderdag 30 mei tot en met zaterdag 8 juni – wordt in het bijzonder, historisch stadje Elburg op circa dertig plaatsen kunst tentoongesteld. Daarnaast is er muziek en dichtkunst te beluisteren.

Thema dit jaar is Waterwerken. Met het thema wordt een ode gebracht aan Admiraal van Kinsbergen, van wie dit jaar met allerlei activiteiten de 200e sterfdag wordt herdacht. Zo’n 300 leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs hebben zich laten inspireren door de daden van de maritiem strateeg en Elburger weldoener Van Kinsbergen. Tijdens het festival zijn hun kunstwerken te zien die drijven in en op de prachtige waterpartijen van Elburg.

De naam vestingval, een combinatie van vesting en festival, dekt volgens de organiserende stichting geheel de lading; een cultureel festival binnen de oude stadsmuren van Elburg met volop kunst in de breedste zin van het woord, muziek en dichtkunst.Tien dagen lang is de voormalige Hanzestad hét podium voor diverse culturele activiteiten. Op de bijzondere, vaak al eeuwenoude monumentale locaties, kunt u kennismaken met de kunstenaars en hun werk, de  musici beluisteren en van diverse dichtkunst genieten. Er is tussen Hemelvaart en Pinksteren een keur aan kunstuitingen te beleven op de Noord-Veluwe.

Uit ervaring van voorgaande edities wordt het bezoekersaantal van dit festival op ruim 5.000 mensen geschat, bent u daar dit jaar één van? Een bijzonder evenement dat u beslist niet mag missen, zet de data alvast in uw agenda.

Praktische informatie

De toegang is gratis. Dit is mede mogelijk gemaakt door de vele sponsoren, het stimuleringsbudget van het Cultuur & Erfgoedpact Noord Veluwe, de gemeente Elburg en de vele vrijwilligers. Alhoewel een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

Vestingval Elburg is dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur en op maandag van 13.00 tot 17.00 uur. Op zondag gesloten. Nieuwsgierig geworden, neem dan naast de website ook een kijkje op Facebook en/of Instagram. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@vestingvalelburg.nl

Bekijk hier het programma!

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/vestingval-elburg-2019