Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Tentoonstelling: WOLF

  • 14-12-2018 tot 01-01-0001
  • Ermelo

Wolven in Ermelo? Ja, wolven in Ermelo! De kranten hebben er de afgelopen maanden bol van gestaan: wolven gespot, voor- en nadelen van de komst van de wolf, compensatieregelingen voor boeren. Dat de wolf naar Ermelo komt, staat vast. Maar hoe goed kennen we deze nieuwe inwoner eigenlijk?

In ‘WOLF’ maak je kennis met de vele gezichten van dit bijzondere dier. Ga op jacht als een wolf, ontdek hoe mens en wolf vroeger met elkaar omgingen, dompel je onder in sprookjes, legendes en sagen en word onderdeel van de roedel. Aan het einde van de tocht sta je oog in oog met de wolf.

De jongste kinderen maken tijdens deze bijzondere tentoonstelling kennis met ‘Sprookjeswolf’, een wolf die net als zijn opa en vader een sprookjeswolf zou willen worden. Maar ja, hoe gaat dat als je vegetariër bent en geen oma’s en Roodkapje wilt opeten? De bovenbouw ontmoet de wolf als sociaal dier. Hoe zit een roedel in elkaar en welke rollen bestaan er? Wat zegt de groepsdynamiek over ons mensen?

Kortom: met WOLF is er voldoende te doen en beleven voor het hele gezin!

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/tentoonstelling-wolf