Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Tentoonstelling: Werk urbex-fotograaf Hans Borst in Voerman Stadsmuseum Hattem

  • 25-09-2021 tot 17-01-2022
  • Hattem

‘Waar tijd niet meer telt’ is de nieuwe tentoonstelling, die vanaf 25 september te zien is in het Voerman Stadsmuseum Hattem. Deze tentoonstelling draait geheel om het werk van ‘urbex-fotograaf’ Hans Borst uit Hattem. Urbex is een samenvoeging van de woorden ‘urban exploring’.

Hans Borst als fotograaf

Hans Borst fotografeert in verlaten gebouwen en op niet openbaar toegankelijke locaties. Zijn foto’s geven een indrukwekkend beeld van wat hij tijdens zijn rondzwervingen allemaal tegen komt. De in Hattem geboren en getogen fotograaf ondekte zo’n tien jaar geleden deze ‘urbex-fotografie’, een stroming binnen de fotografie die voor hem tot op dat moment nog onbekend was. Architectuur had de Hattemse fotograaf altijd al aangesproken en ‘urbex-fotografie’ bleek hem dan ook op het lijf geschreven te zijn. Tot op de dag van vandaag is Borst in deze vorm van fotografie actief.

Urbex-fotografie

Een van de ongeschreven regels van de urbex-fotografie is dat je nooit alleen op pad moet gaan. Op zijn reizen wordt Hans Borst vergezeld door zijn zoon Erik, die zelf ook een fervent ‘urbex-fotograaf’ is. Veel van zijn foto’s heeft Hans Borst gemaakt in Oost-Europa en Italië. Gebouwen waarin ook tijdens het verval nog prachtige kleuren zijn te vinden De voorkeur van Hans Borst gaat uit naar voormalige sanatoria, kloosters, villa’s en kastelen.

Praktische informatie

Hans Borst heeft zijn werk op diverse locaties geëxposeerd, waaronder in de centrale hal van Stadhuis Hattem, bij Bruno Barat Art Gallery in Hattem en in de bibliotheek van CODA Apeldoorn. En nu is de weerslag van zijn ‘urbex-avonturen’ te zien in het Voerman Stadsmuseum Hattem. ‘Waar tijd niet meer telt’ is daar tot 17 januari 2022 te bekijken.

Actuele informatie over Hans Borst en zijn werk is te vinden op zijn website.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/tentoonstelling-werk-urbex-fotograaf-hans-borst-in-voerman-stadsmuseum-hattem