Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Tentoonstelling: Saskia Boelsums – Landschappen

  • 07-09-2021 tot 09-01-2022
  • Harderwijk

De adembenemende landschapsfoto’s van Saskia Boelsums (Amstelveen, 1960) overstijgen de fotografie en doen denken aan schilderijen. Niet voor niets noemt ze zichzelf een beeldend kunstenaar met een camera. Met haar overweldigende landschappen, imposante wolkenluchten en verstilde vergezichten stapt Boelsums in de voetsporen van beroemde landschapsschilders als Jacob van Ruisdael, John Constable en Vincent van Gogh. Haar foto’s zijn een ode aan de betoverende schoonheid van de natuur.

Tentoonstelling in Stadsmuseum Harderwijk

In Stadsmuseum Harderwijk zijn, verdeeld over drie zalen, de hoogtepunten uit haar oeuvre te zien, aangevuld met nieuw, niet eerder getoond werk. Vol trots presenteren we ook de foto die Saskia Boelsums als artist in residence in Harderwijk maakte op uitnodiging van het Stadsmuseum. Saskia Boelsums exposeert haar landschapsfoto’s over de hele wereld. Ze heeft meerdere nationale en internationale prijzen gewonnen. In 2020 werd ze uitgeroepen tot Kunstenaar van het Jaar.

Meer informatie op de website van Stadsmuseum Harderwijk.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/tentoonstelling-saskia-boelsums-landschappen