Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Tentoonstelling: Graven naar Goodies

  • 02-04-2018 tot 10-11-2018
  • Ermelo

Grafheuvels vertellen over het leven, de gebruiken en rituelen van de prehistorische bewoners van de Veluwe.

Museum Het Pakhuis presenteert: Graven naar Goodies. Over de prehistorische grafheuvels die rondom Ermelo volop te vinden zijn. De Veluwe is één grote archeologische schatkamer. Dat zien we terug in de Canon van Nederland. De grafheuvels en hunebedden uit de prehistorie worden als eerste item genoemd.
 
Van de eerste generaties die de Veluwe bewoonden kennen wij slechts uit bodemvondsten. Hoe zij zichzelf noemden weten we niet. Naar vindplaats, vorm en versiering van hun werktuigen en aardewerk onderscheiden archeologen culturen en volkeren.

De archeologische rijkdom van de Veluwe is niet verborgen in de bodem, maar juist heel goed zichtbaar in het landschap. In de tentoonstelling Graven naar Goodies kan je je verwonderen over de waarde van dit verhaal. De grafheuvels op de Veluwe zijn net als de piramides in Egypte en de hunebedden in Drenthe een icoon in het landschap!

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/tentoonstelling-graven-naar-goodies