Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Tante Jo maakt zich sterk voor het Pakjeshuis

  • 17-11-2018 tot 01-12-2018
  • Ermelo

Jolanda Schuur, Tante Jo, maakt de komende weken overuren als personal assistent van Sinterklaas. De Ermelose ontmoette Sinterklaas tijdens haar vakantie waarna ze bij thuiskomst een hartenkreet per brief van de goedheiligman kreeg.

Zoals altijd gaat er met Sinterklaas van alles mis, maar gelukkig komt het ook ieder jaar weer goed. Hoe dan? dacht Tante Jo. Ze bedacht een plan waarmee alle kinderen fan kunnen worden van Het Pakjeshuis. ,,Dergelijke feestjes kosten gewoon veel geld,” legt Tante Jo uit. ,,We zien 2018 daarom letterlijk als het jaar waarin we samen bouwen aan een goede toekomst van Het Pakjeshuis.”

Als verbinder heeft ze onder anderen Sparta Ermelo gevraagd te komen dansen. ,,Nu hebben ze een prachtig Pietendansje gemaakt waar alle kinderen aan mee kunnen doen. Dit doen we bijvoorbeeld tijdens het Groots(t)e Lichtjesfeest op 30 november. Ik ben daar natuurlijk bij. Ik dans mee, maar voordat Sinterklaas naar bed gaat, lees ik ook een verhaaltje voor.” Ik oefen iedere dag het dansje en het gaat steeds beter met mijn gevoel voor ritme. Jong en oud, iedereen mag in beweging komen.”

Over bewegen gesproken, op 21 november gaan Alle Pieten Bewegen. ,,We hebben ook de brandweer gevraagd om standby te staan, want er is altijd wel een Piet die niet meer van het dak af durft. Misschien heeft ie wel teveel pannenkoeken gegeten want dat gaan we natuurlijk ook weer doen op woensdag en zaterdag!”

Hoe komt Sinterklaas aan een financieel tekort? ,,Natuurlijk heeft hij geld voor cadeautjes,” vertelt de Ermelose. ,,Maar alle activiteiten en materialen kosten gewoon heel veel geld. En de gemeente Ermelo moet heel hard bezuinigen. Daarom hebben we het magische idee gekregen om kinderen fan te laten worden. Dit gaat heel eenvoudig. (Groot) ouders kunnen voor hun kinderen een button (a 2,50) kopen bij Het Pakjeshuis. Daarmee hebben ze vrij entree tijdens de openingsdagen in Het Pakjeshuis.”

Heel veel leerlingen van de basisscholen brengen tijdens schooltijd ook een bezoek aan Het Pakjeshuis. ,,Soms ben ik er dan ook! Ik heb namelijk een heel bijzonder boek. En dat verhaal wil ik graag delen met de kinderen. Ik ga overigens ook bij een aantal scholen voorlezen.” Op vrijdag 23 november wordt er weer Bingo gespeeld met de Pieten. ,,Hiervoor moeten wel bingokaartjes worden gereserveerd. Want ik weet nog goed, het zat vorig jaar helemaal vol.”

Maandag maakte Tante Jo een filmpje met muizen en plaatste dit op haar Facebook account. ,,Dat zijn de muizen van de voorstelling Rozegeur en Marsepein. De acteurs van Theatergroep Spiegel hebben er weer een prachtige voorstelling van gemaakt. Die muizen zijn zo ontzettend leuk! Met Spiegel gaan we overigens ook van start op het Raadhuisplein tijdens de intocht! Daar mag ik in de jury plaatsnemen tijdens Sint Got Talent. Dat wordt ook heel erg gezellig.

Kijk voor het volledige programma, openingstijden en prijzen van het Pakjeshuis opwww.hetpakjeshuisermelo.nl

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/tante-jo-maakt-zich-sterk-voor-het-pakjeshuis