Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Stevig stukje stappen

  • 24-08-2019 tot 01-01-0001
  • Ermelo

Wie heeft er zin om eens flink de benen te strekken tijdens een lange dagwandeling door bos en langs beken, weilanden en akkers? Dat kan, want de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen nemen je zaterdag 24 augustus mee op een tocht van ongeveer 15 km over landgoed Staverden.

Je zult zien dat het landgoed een mooie afwisseling biedt van bos en cultuurlandschap. Hoewel het een flinke wandeling wordt, is er voldoende tijd om even stil te staan bij de mooiste plekjes. Halverwege zoekt het gezelschap een rustplek op voor de lunch. Deelnemers dienen zelf lunch en drinken mee te nemen. Koffie en thee zijn voor eigen rekening. Goede wandelschoenen die geschikt zijn voor onverharde paden worden aangeraden. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Start: 10.00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Duur: ca. 5 uur.
Afstand: ca. 15 km.
Deelname: 5,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten.
Informatie: Kees Bor, tel. 0341-357716 of Ronald van Veen, tel. 06-13464513.

Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/stevig-stukje-stappen