Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Roodkapje Ongecensureerd

  • 17-09-2019 tot 01-01-0001
  • Ermelo

Iedereen kent het sprookje van Roodkapje, maar wist u dat eerdere versies bijna niet te vergelijken zijn met het sprookje zoals wij het nu kennen? Vergeet het beeld van het naïeve, hulpeloze meisje. In eerdere versies van het welbekende sprookje is Roodkapje een stoere chick die de wolf zelf te slim af was. Schrijver en journalist Lyda Westerink vertelt erover op dinsdag 17 september tijdens de lezing ‘Roodkapje Ongecensureerd’ in Museum Het Pakhuis.

Tijdens de lezing legt Lyda uit hoe de geschiedenis van het verhaal een fascinerend inzicht geeft in het veranderende vrouwbeeld door de tijden heen. Hiermee sluit de lezing niet alleen aan op de tentoonstelling WOLF, maar ook op de mini-expositie Vrouwen van Veldwijk welke onderdeel is van het project Zijn/Hij in Gelderland. Lyda Westerink is al jaren in de ban van Roodkapje, die ook voor haar roman ‘Wolfs muze’ een belangrijke inspiratiebron was.

Lezing: Roodkapje Ongecensureerd, 
Dinsdag 17 september in Museum Het Pakhuis

Aanvang: 20.00
Inloop vanaf: 19.30
Prijs: €4,- per persoon
Koffie of thee: €1,-
Reserveren kan via info@hetpakhuisermelo.nl of 0341 760 777

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/roodkapje-ongecensureerd