Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Rondleidingen, goodies en opgravingen

  • 13-10-2018 tot 13-10-2018
  • Ermelo

Kom zaterdag 13 oktober naar Museum Het Pakhuis om je onder te dompelen in de archeologie. Volg een praktijkles tot archeoloog en stap daarna op de bus om naar een echte opgraving in Putten te gaan. Een leuk programma voor het hele gezin!

Een potje breken?!
Speciaal voor de archeologiedagen is er elk uur vanaf 11.00-16.00 een belevenisrondleiding ‘Een potje breken?!” door de tentoonstelling. Leer werken als een archeoloog: hoe ga je om met aardewerk?
De Veluwe is één grote archeologische schatkamer, de bodem ligt vol goodies die ons vertellen over de vroegere bewoners. De tentoonstelling Graven naar Goodies vertelt het verhaal van de prehistorische grafheuvels die rondom Ermelo voorkomen.

Opgraving in Putten
Tijdens ‘Een potje breken?!’ word je voorbereid op het echte archeologische werk. Bezoek na Het Pakhuis de spectaculaire opgraving aan de Rimpelerweg, vlakbij station Putten. Hier zijn tientallen boerderijen gevonden uit de Middeleeuwen. Tussen 10.00-16.00 geven professionele archeologen een rondleiding op de opgraving. Ook kan je met je schep (zelf meenemen) en zeef zelf aan de slag op locatie.

Maak een ritje met de antieke bus!
Ieder half uur rijdt er een antieke bus van museum Het Pakhuis naar de opgraving in Putten. Ieder heel uur rijdt de bus weer terug. De bus start om 11.30 vanaf Het Molenaarsplein en eindigt om 16.30 weer bij het Molenaarsplein.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/rondleidingen-goodies-en-opgravingen