Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Romeins kamperen in Museum Het Pakhuis

  • 10-07-2019 tot 31-08-2019
  • Ermelo

Hoera, de zomervakantie is begonnen! Dat betekent leuke dingen doen en tijd doorbrengen met je familie en vrienden. De recreatieparken in Ermelo stromen weer vol, of misschien ben of ga je zelf ook wel op vakantie. Wist je dat de allereerste ‘toeristen’ in Ermelo hier te voet waren gekomen? We hebben het hier natuurlijk over de Romeinen. Zij sloegen zo’n 1800 jaar geleden op de Ermelose heide hun kamp op, als een soort enorme camping.

Een roedel Romeinen
Museum Het Pakhuis is het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe. Ontdek de tentoonstelling WOLF met de speurtocht Wie is de Wolf, of ervaar het leven van een Romein in Oog in Oog met de Romeinen. Verder zit het zomerprogramma vol met doe en beleef-activiteiten. Creatief, culinair, voor kinderen, voor volwassenen of het hele gezin. Zoals Een Roedel Romeinen op dinsdag 16 juli. Een spannend spel waar je net als wolven en Romeinse soldaten goed moet kunnen samenwerken. Iedereen die nieuwsgierig is naar een Romeins maaltje (niet te verwarren met de huidige Italiaanse keuken!) kan zelf komen Koken met de Romeinen. En degenen die vooral interesse hebben in de wolf kunnen hun hart ophalen tijdens de rondleiding op zaterdag 13 juli. Je leest het goed, er is voor elk wat wils. Kom dus gezellig langs met de hele roedel. Eh, familie.

Agenda
Zaterdag 13 juli om 14.00 uur   
Oog in oog met de wolf – Rondleiding door de tentoonstelling WOLF

Dinsdag 16 juli om 14.00 uur     
Aan tafel! Koken met de Romeinen – Proef letterlijk en figuurlijk van de Romeinse keuken van toen

Woensdag 17 juli om 14.00 uur
Een roedel Romeinen – Een spel door het hele museum, geschikt voor het hele gezin

Bekijk het volledige programma op hetpakhuisermelo.nl/programma of loop even binnen voor een gedrukt exemplaar. Museum Het Pakhuis is gevestigd aan het Molenaarsplein, naast Molen de Koe.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/romeins-kamperen-in-museum-het-pakhuis