Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Romeinenweek bij Museum het Pakhuis

  • 01-01-0001 tot 01-01-0001
  • Ermelo

Tot en met eind oktober kun je bij Museum het Pakhuis in de tentoonstelling ‘Oog in Oog met de Romeinen’ ontdekken waarom die ‘rare jongens’ 1800 jaar geleden in Ermelo waren. In de Romeinenweek (van 4 tot en met 12 mei 2019) organiseert het Pakhuis verschillende extra activiteiten rondom de Romeinen.

Museum het Pakhuis trapt op 4 mei de de Romeinenweek af met een fotobooth in Romeinse sferen. Maak een familiefoto in Romeinse kledij. Leuk om te bewaren voor later! Natuurlijk zijn er allerlei attributen om de foto nóg leuker te maken.

Dinsdag 7 mei is er een workshop Romeinse beautysalon. De Romeinen waren pioniers op het gebied van schoonheid. Denk maar eens aan Cleopatra, de vriendin van Julius Cesar, die baadde in ezelinnenmelk! Tijdens deze workshop bij Museum het Pakhuis maak je je eigen gezichtsmasker met ingrediënten die de Romeinen ook gebruikten. Leuk om met je moeder of dochter te doen, maar vaders en zonen zijn ook van harte welkom!

Woensdag 8 mei kan je om 14.00 uur deelnemen aan een levensgroot Romeins Risk-spel. Verover de wereld in dit strategische spel bij Museum het Pakhuis. In deze Romeinse versie nemen de Romeinen het op tegen de barbaren en ben je je eigen pion. Beproef je geluk, maak gebruik van slimme inzichten en verover met je team zoveel mogelijk gebied.

Zaterdag 11 mei kun je zelf een Romeins geurbuideltje maken. Ken je van die geurzakjes in de linnenkast? In de Romeinse tijd bestond dit al. Niet alleen om in je kast te leggen, maar ook om bij je te dragen of op je kussen te leggen. Maak met behulp van een vijzel en ingrediënten als lavendel of anijs een geurbuideltje bij Museum het Pakhuis. Voor moederdag, of lekker voor jezelf!

Adres:
Museum het Pakhuis
Molenaarsplein 24 
3851 MZ Ermelo

Prijs: inbegrepen bij museumticket

Openingstijdendinsdag t/m zaterdag 10:30 – 16:30

 

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/romeinenweek-bij-museum-het-pakhuis