Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Romeinen in Museum het Pakhuis

  • 10-08-2020 tot 18-08-2020
  • Ermelo

Beleef tot en met 18 augustus tijdens activiteiten de geschiedenis van Ermelo in Museum Het Pakhuis. Maak kennis met Romeinen in Ermelo of leer geheime boodschappen ontcijferen. De activiteiten vinden plaats op dinsdag 11 augustus, donderdag 13 augustus, zaterdag 15 augustus en dinsdag 18 augustus. Alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 7 jaar of ouder. Deze vinden doorlopend plaats in Museum Het Pakhuis op de genoemde data tussen 10:30 uur en 16:30 uur.

Activiteiten t/m 18 augustus 

Op dinsdag 11 augustus, donderdag 13 augustus en zaterdag 15 augustus staan de activiteiten van Museum Het Pakhuis in het teken van Romeinen in Ermelo. Op dinsdag 18 augustus leer je waarom geheimtaal nodig was en hoe je het ontcijfert.

Maak op dinsdag 11 augustus kennis met hoe de Romeinen schrijven – in Museum Het Pakhuis mag je ouderwets schrijven met bijenwas en een wastafeltje. Hoe zou dat gaan?

Schuif op donderdag 13 augustus aan bij een Romeinse eettafel. Wat at een Romein en hoe smaakt dat? Hoe verschilt het eten van vroeger met dat van nu? Maak kennis met de Romeinse soldaten op de Ermelosche Heide en ontdek wat zij aten. Proef het tijdens Aan tafel! Koken met de Romeinen.

Ga op zaterdag 15 augustus in de leer bij een Romeins legionair tijdens Romeinentraining. Doe mee aan een training tot Romeinse soldaat onder leiding van een strenge centurio. Volg de orders op en ervaar hoe het is om een Romeinse soldaat te zijn!

Ontcijfer op dinsdag 18 augustus in Museum Het Pakhuis in Ermelo geheime boodschappen. Maak kennis met morsecode en los puzzels op, maar zorg dat de antwoorden niet in verkeerde handen vallen. Reserveren niet nodig, wel contactinformatie.

En daarna

Ook na dinsdag 18 augustus vinden regelmatig activiteiten plaats. Deelname aan de hier genoemde activiteiten kost enkel entreegeld. Het is niet nodig voor een bezoek aan het Museum het Pakhuis te reserveren. Bij entree wordt wel gevraagd naar uw contactgegevens voor kortstondige bewaring. Het museum hanteert hierbij het protocol van de Museumvereniging. Volg bij een bezoek de routing en bewaar anderhalve meter afstand.

Voor meer informatie of vragen is Museum het Pakhuis telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden op 0341-760 777 of per mail op info@hetpakhuisermelo.nl
Het museum is op dinsdagen, donderdagen, vrijdagen en zaterdagen geopend van 10:30 uur tot 16.30 uur. Kijk voor actuele prijzen en openingstijden op de website van Museum Het Pakhuis: www.hetpakhuisermelo.nl

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/romeinen-in-museum-het-pakhuis