Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Reis terug in de tijd naar bezet Ermelo

  • 09-07-2020 tot 14-07-2020
  • Ermelo

Het is weer (bijna) zomervakantie! Vanaf juli mag je weer volop in de tijd reizen bij Museum Het Pakhuis in Ermelo. Tijdens de zomervakantie heeft het museum elke week familieactiviteiten. Leer bijvoorbeeld hoe sommig nieuws vroeger illegaal was tijdens de Duitse bezetting, hoe het is om anders te zijn of ontdek hoe de Romeinen vroeger aten. De activiteiten vinden plaats op donderdag 9 juli, zaterdag 11 juli en dinsdag 14 juli.

Koffer vol verhalen: drukkerij

Op donderdag 9 juli duik je met je familie in de wereld van de illegale drukkerij. De Duitse bezetter wilde niet dat sommige informatie verspreid werd. Kranten werden verboden en algemene aankondigingen werden gecontroleerd. Toch lukte het om illegale kranten en boodschappen te drukken en verspreiden. Ontdek het tijdens deze koffer vol verhalen over de drukkerij!

Woordenbrij

Zaterdag 11 juli ontdek je tijdens Woordenbrij wie je zelf bent en hoe anderen naar jou kijken. Is jouw normaal ook het normaal van je vrienden en familie? Wie is ik en wie ben jij? Aan de hand van de tentoonstelling Verborgen Brieven over Eva en Bram Beem, twee Joodse kinderen, ga je aan de slag met een gedicht over wie jij bent.

Aan tafel! Koken met de Romeinen

Dinsdag 14 juli ontdek je wat de Romeinen vroeger aten. Romeinen woonden lang geleden namelijk ook in Ermelo – maar weet je wel dat het eten van vroeger anders was dan nu? Hoe een Romeins driegangenmenu er uitzag, ontdek je in Museum het Pakhuis.

Wel anderhalf meter hanteren, geen reservering meer nodig

Ook na 14 juli vinden er wekelijks activiteiten plaats. Deelname aan de hier genoemde activiteiten kost enkel entreegeld. Met het versoepelen van de corona-maatregelen is het niet langer nodig voor een bezoek aan het Museum het Pakhuis te reserveren. Het museum hanteert hierbij het protocol van de Museumvereniging. Volg bij een bezoek de routing en bewaar anderhalf meter afstand.

Voor meer informatie of vragen is Museum het Pakhuis telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden op 0341-760 777 of per mail op info@hetpakhuisermelo.nl. Het museum is op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdagen geopend van 10:30 uur tot 16.30 uur.

Geïnteresseerd in activiteiten op de Noord-Veluwe? Kijk ook eens op Schijnwerpers op de Veluwe!

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/reis-terug-in-de-tijd-naar-bezet-ermelo