Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Poortvlietkaarten voor Museumkaarthouders

  • 07-08-2018 tot 31-08-2018
  • Epe

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Wild op de Veluwe met het werk van de bekende tekenende verteller Rien Poortvliet geeft Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe een Poortvliet-kaartensetje cadeau aan bezoekers met een Museumkaart. Deze actie loopt tot en met 31 augustus 2018.

Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot de historische boerderij Hagedoorns Plaatse en tot de drie tentoonstellingen in de ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen.
Eén daarvan is Wild op de Veluwe, met vele wildtaferelen uit het rijke oeuvre van Poortvliet. Als jachtliefhebber maakte hij prachtige schetsen, aquarellen en schilderijen met veel oog voor detail van zowel groot als klein wild in hun natuurlijke habitat.

De tweede tentoonstelling in de kapschuur, Het nut van nuttige handwerken, belicht een compleet ander facet van het leven van de bewoners op het Veluwse platteland. Het gaat hier om de resultaten van het vak nuttige handwerken zoals dat tot ver in de vorige eeuw op de scholen werd onderwezen. Vele staaltjes borduur-, brei-, haak- en naaikunst zijn te zien, maar ook eindeloos verstelde borstrokken en moeizame proeflapjes.
De derde expositie in de kapschuur bestaat uit wildfoto’s van Gerrit van Vemde uit Epe. Samen met zijn fototoestel is hij regelmatig te vinden op de terreinen van Geldersch Landschap en Kastelen, de Hoge Veluwe en in de bossen van de gemeente Epe.

Kortom: er is genoeg te zien bij Veluws Museum Hagedoorns Plaatse. Wie het museum in augustus bezoekt met een Museumkaart krijgt gratis een Poortvliet-kaartenset.

Museum Hagedoorns Plaatse, Ledderweg 11, Epe. Tel. 0578-627162 www.hagedoornsplaatse.nl ; email: info@hagedoornsplaatse.nl

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/poortvlietkaarten-voor-museumkaarthouders