Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Paul Baan speelt adventsmuziek in het Orgelmuseum tijdens ‘Winter in de Vesting’

  • 03-12-2019 tot 14-12-2019
  • Elburg

Het is bijna traditie aan het worden: tijdens het jaarlijkse festival ‘Winter in de Vesting’ speelt Paul Baan tijdens de zaterdagmiddag van het evenement in het Orgelmuseum. Hij heeft een mooi programma samengesteld met Bach en adventsmuziek.

Winter in de Vesting

Tijdens ‘Winter in de Vesting’, het evenement waarbij de oude binnenstad van Elburg voor anderhalve dag wordt omgetoverd tot een stadje in de stijl van 1900, speelt Paul Baan in het Orgelmuseum. Naast Bach (Passacaglia) en het Magnificat van Margreeth C. de Jong (1961) zal Baan enkele advents- en kerstbewerkingen spelen van Jan J. van den Berg (1929).

Praktische informatie

Wanneer: Zaterdag 14 december, 16:00, deuren open om 15:30. 

Waar: Orgelmuseum Elburg, Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.

Entree: Toegang gratis, na afloop vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van de orgels van het museum. De ervaringen van de laatste jaren zijn dat het concert tijdens ‘Winter in de Vesting’ zeer goed bezocht wordt. Komt u dus vooral op tijd. Bezoekers van het concert mogen uiteraard ook het museum bezoeken, maar daarvoor is de normale entreeprijs van 7 euro verschuldigd. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het museum en dat geldt ook voor kinderen tot 12 jaar. Het museum is open van 11.00-17.00 uur.

 

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/paul-baan-speelt-adventsmuziek-in-het-orgelmuseum-tijdens-winter-in-de-vesting