Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Paasinspiratie in het bakkerijmuseum

  • 22-02-2020 tot 29-02-2020
  • Hattem

Hattem – In het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem bent u aan het juiste adres om inspiratie op te doen voor Pasen. Tijdens de voorjaarsvakantie (van 15 tot en met 29 februari) staat het museum bol van de bakactiviteiten. Bakker Fred geeft u de broodnodige handvatten voor een geslaagde paasbrunch.

Aan de slag met bakker Fred

Tijdens zijn humoristische familievoorstellingen demonstreert Bakker Fred de fijne kneepjes van het vak. Laat u niet van de wijs brengen door zijn vingervlugheid, maar raak geïnspireerd door zijn vakmanschap. Met deeg, een schaar, een paar krenten en een enorme dosis humor presenteert de bakker u een scala aan paasbroodjes. Wie goed oplet tijdens de show in het museum, kan thuis de blits maken tijdens de eigen paasbrunch. Broodhaantjes, hazen en vogelnestjes maakt u in een handomdraai met Bakker Fred als leermeester!

Kinderactiviteiten

Extra aandacht is er tijdens de voorjaarsvakantie voor de jeugd, die verkleed als bakker, uitgenodigd wordt om de theorie in praktijk te brengen. Onder leiding van Bakker Martijn en zijn team gaan ze zelf aan de slag. Daarbij worden de kinderen aangespoord om goed hun best te doen want het eindresultaat mag natuurlijk mee naar huis genomen worden. Tenminste, als ze zo lang kunnen wachten.

Educatieve speurtocht

Naast bakplezier wil het Nederlands Bakkerijmuseum ook graag kennis overdragen en daarom is er voor de jeugd ook een zeer educatieve speurtocht samengesteld waarin de rijke geschiedenis van brood en banket ruimschoots aan bod komt. De bakkers heten u hartelijk welkom!

Openingstijden Maandag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur. Op zondag gesloten.

Meer info: www.bakkerijmuseum.nl

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/paasinspiratie-in-het-bakkerijmuseum