Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Orgelconcert door Arjan Versluis

  • 08-06-2019 tot 01-01-0001
  • Elburg

Op zaterdag 8 juni is het eerstvolgende orgelconcert in het Orgelmuseum van Elburg. Organist Arjan Versluis (1978) zal een programma brengen met composities van Bruhns, Buxtehude, Bach en Stanley. Versluis zal afsluiten met een improvisatie op pinksterliederen.

Arjan Versluis (1978) studeerde aan het Rotterdams conservatorium onder Bas de Vroome en Aart Bergwerff. In 1998 en 2002 was hij finalist van het Nationaal Orgelconcours te Leiden in de categorie renaissance/barok. Versluis heeft een lespraktijk voor orgel, piano en keyboard, en is kerkorganist bij de PKN van Sliedrecht.

Het concert op 8 juni begint om 16.00 uur. De toegang tot het concert is gratis. Bezoekers van het concert mogen uiteraard ook het museum bezoeken, maar daarvoor is wel de normale entreeprijs van 7 euro verschuldigd. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het museum en dat geldt ook voor kinderen tot en met 12 jaar. Het museum is geopend van 11.00-17.00 uur.

Bezoekadres: Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.

Vanaf dinsdag 2 juli begint de zomerconcertserie, met op elke dinsdagochtend een concert van circa 30 minuten; het laatste concert in deze serie vindt op 27 augustus plaats.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/orgelconcert-door-arjan-versluis