Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Open Monumentendag op landgoed Staverden

  • 14-09-2019 tot 15-09-2019
  • Ermelo

Op zaterdag 14 september zijn er tussen 10.00 en 17.00 uur diverse gratis activiteiten op landgoed Staverden in het kader van Open Monumentendag.

Bezoekerscentrum
Bezoekerscentrum Staverden is geopend. Hier kunnen bezoekers terecht voor informatie over het landgoed en streekproducten. Speciaal voor kinderen zijn er tijdens Open Monumentendag pony’s waar een ritje op gemaakt kan worden.

Kasteeltuin
Bezoekers kunnen een wandeling maken door de kasteeltuin en een kijkje nemen in de moestuin en groentekas. Voor een hapje en een drankje is de Brasserie geopend. Ook is het koetshuis waarin een brouwerij is gevestigd geopend. Het kasteel is niet geopend. Om 13.00 uur is er een rit met de huifkar vanaf Brasserie Staverden (7,00 p.p.)

Boerderij Kerkzicht
Verder kan een bezoek gebracht worden aan het winkeltje van boerderij Kerkzicht, ook wel de V&D van Staverden genoemd. Vanaf het bezoekerscentrum is er bewegwijzering. Proef van het oude leven op het landgoed en hoor de verhalen van dit winkeltje.

Parkeren: op de grote parkeerplaats aan de Uddelermeerweg.

Bekijk alle opengestelde gebouwen en terreinen van Geldersch Landschap en Kasteelen op www.glk.nl/openmonumentendag.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/open-monumentendag-op-landgoed-staverden