Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Open Monumentendag Epe

  • 08-09-2018 tot 09-09-2018
  • Epe

In het weekend van 8 en 9 september 2018 is de Bankgiro Loterij Open Monumentendag. Meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar u normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden. Het thema is dit jaar ‘In Europa’.

Dit weekend openen ook deelnemende monumenten in gemeente Epe hun deuren. Deelnemers zijn te herkennen aan de vlag van Open Monumentendag. De monumenten zijn gratis of tegen gereduceerd tarief te bezoeken en door de gehele gemeente te vinden.

Zaterdag 8 september staan de meeste deuren open. Op zaterdag 8 september is onder meer Daams’ Molen in Vaassen open. Ook museum Vaassen Historie en Cultuurhistorisch Museum Oene zijn gratis geopend. Zowel 8 als 9 september zijn ook Kasteel De Cannenburch en Veluws Museum Hagedoorns Plaatse speciaal voor Open Monumentendag tegen gereduceerd tarief geopend.

Meer informatie is te vinden op de site van Open Monumentendag: https://www.openmonumentendag.nl/

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/open-monumentendag-epe