Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Op zoek naar Puttense herinneringen

  • 26-03-2019 tot 31-05-2019
  • Putten

Het Verhaal van Putten werkt aan de samenstelling van de Puttense Puntenroute. Deze route zal worden opgebouwd uit verschillende plekken waar inwoners bijzondere herinneringen aan hebben en de verhalen die wij daaruit opstellen.

HOE KAN IK BIJDRAGEN?

Wilt u een of meerdere herinneringen met ons delen? Stuur dan een e-mail naar info@verhaalvanputten.nl. Vergeet niet duidelijk te vermelden over welke locatie het gaat en indien van toepassing in welke tijdsperiode uw verhaal past.

WAT ZOEKT VERHAAL VAN PUTTEN PRECIES?

Voor de route wordt gezocht naar een kleurrijk geheel aan verhalen en anekdotes. Eén voorwaarde is dat de locatie publiekelijk is. We zijn dus op zoek naar plekken die voor allerlei verschillende mensen een bijzonder betekenis hebben. Dit kan bijvoorbeeld een school, religieus gebouw, bedrijf of horecagelegenheid zijn, maar ook een verenigingshuis, sportveld of plek in de natuur.

Het mogen herinneringen zijn over uw jeugd, schooltijd, werk, ontspanning, sport, verenigingen, uitgaan, liefde, religie, evenementen, tradities, … noem maar op! Ook zou u kunnen denken aan belangrijke personen of beeldbepalende gebouwen. Hierin kunt u dus alle kanten op!

WAT GEBEURT ER MET MIJN BIJDRAGEN?

Op basis van de herinneringen die wij ontvangen, zullen wij verhalen opstellen die als begeleidende teksten van de route dienen. Daarin zal worden verteld waarom een bepaalde plek voor zo veel mensen van belang is of is geweest. 

Er zouden stukken uit uw tekst geciteerd kunnen worden in deze verhalen. Dit gebeurt enkel onder vermelding van bepaalde gegevens indien u zelf heeft aangegeven hiermee akkoord te gaan. Uw bijdragen zullen bovendien uitsluitend gebruikt worden voor de samenstelling van deze route.

HOE GAAT DE ROUTE VORMKRIJGEN?

De route zal worden opgenomen in de website MijnGelderland. Zo kunt u hem via de website of de Layar-app thuis én op locatie gebruiken. Zodra de eerste verhalen opgesteld kunnen worden, zullen deze ook al openbaar gemaakt worden. U kunt de route dus zien groeien!

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/op-zoek-naar-puttense-herinneringen